BANKOVNI TRANSFER

Kao način uplate i isplate sredstava u online kladionice

Bankovni transfer

Bankovni transfer (bankovna doznaka) je jedan od načina slanja i primanja novca širom sveta. Ovo je najsporiji i najkomplikovaniji način prebacivanja novca u online kladionicu. Uplata bankovnim transferom obično traje 3-5 radnih dana. Da bi mogli da koristite ovaj način uplate i isplate novca sa Vašeg kladioničarskog računa u nekoj od online kladionica morate imati devizni račun. Vodite računa da pažljivo izaberete banku kod koje ćete otvoriti devizni račun prvenstveno zbog troškova ali i zbog brzine samog transfera. Za otvaranje računa nije potreban depozit. Kod većine banaka otvaranje deviznog računa je potpuno besplatno.

Kako se vrši uplata u online kladionicu bankovnim transferom?

Ako u online kladionici izaberete uplatu bankovnim transferom, upisaćete sve podatke koje kladionica traži za uplatu bankovnim transferom a to su broj računa kladionice, adresa banke, IBAN i SWIFT kod. Nakon upisivanja potrebnih podataka sa online kladionice, odlazite u banku gde od službenika tražite da pokrene transakciju prebacivanja sredstava s vašeg deviznog računa (na kome je potrebno da imate dovoljan iznos koji nameravate uplatiti) na željeni račun, zajedno sa uplatom morate negde naznačiti i broj svog kladioničarskog računa kako bi uplata stigla upravo na vaš račun. Kada službenik banke napravi bankovni transfer vama se sa vašeg deviznog računa skidaju sredstva i ta sredsva će biti prebačena na račun online kladionice za 3-5 radnih dana i tada će te moći da ih koristite.

 

IBAN SWIFT IBAN (International Bank Account Number - međunarodni broj bankovnog računa) u samom IBAN kodu su sadržani svi potrebni podaci, oznaka banke, ime države iz koje je banka, broj vašeg računa itd.
SWIFT ili BIC (Bank Identifier Code - šifra za prepoznavanje banke) tj. identifikator neke od banaka u međunarodnom platnom prometu.

 

Kako se vrši isplata iz online kladionice bankovnim transferom?

Da bi izvršili isplatu novca bankovnim transferom, prvo što trebate uraditi je otvoriti devizni račun u banci ukoliko ga nemate (preporuka je da valuta bude EUR). Račun u banci mora glasiti na isto ime kao i račun u kladionici. Nakon otvaranja deviznog računa, da bi račun mogli koristiti za povlačenje sredstava, potrebno je da tražite od bankarskog službenika, instrukcije za priliv novca iz inostranstva tj. podatke za deviznu doznaku a to su broj vašeg deviznog računa, adresa banke, IBAN i SWIFT kod. Papir koji dobijete, čim stignete kući pažljivo prekucajte i dokument čuvajte za kasniju upotrebu. Kada tražite isplatu sa računa kladionice koju ste orobili, potrebno je da kladionici pošaljete instrukcije koje ste dobili od banke. Najčešće kladionice imaju napravljen formular koji treba da popunite, a ukoliko nemaju ili imate problem sa popunjavanjem formulara, onda je dovoljno da njihovoj korisničkoj podršci pošaljete e-mail sa zahtevom za povlačenje novca (withdrawal). Obično proces isplate traje malo duže, a koliko dugo to zavisi od izbora kladionice. U svakom slučaju, od trenutka zahteva do stizanja novca na vas račun, obično je potrebno od 3 do 5 radnih dana.

 

POGLEDAJTE OSTALE NAČINE UPLATE I ISPLATE:

DEBITNE KARTICE | KREDITNE KARTICE | SKRILL/MONEYBOOKERS | NETELLER | BANKOVNI TRANSFER | CLICK2PAY | CLICKANDBUY | UKASH | PAYSAFECARD | WEBMONEY | WESTERN UNION