WESTERN UNION

Kao način uplate i isplate sredstava u online kladionice

Western Union

Western Union Money Transfer je usluga primanja i slanja ekspres doznaka posredstvom američke kompanije Western Union koja omogućava najbrži način slanja novca širom sveta. Western Union je jedna od najstarijih svetskih kompanija sa tradicijom od 150 godina koja svoje usluge pruža u više od 185 zemalja, na više od 300.000 lokacija pa je to najveća mreža za prenos novca na svetu. Njihova mesta za uplate i isplate možete da pronađete u bankama i poštama označene karakterističnim žuto-crnim logom. Prenos novca korišćenjem servisa Western Union je jedan od najbržih načina prenosa novčanih sredstava. Sam transfer se obavlja brzo i u roku od par minuta primalac može da digne poslata novčana sredstva. Sigurnost prenosa novčanih sredstava je na veoma visokom nivou i ne postoji ni minimalana šansa da će doći do nekih grešaka ili zloupotreba. Korinici koji se odluče za ovaj servis neće morati da strahuju za sigurnost svog novca. Za ovu vrstu transfera naplaćuju se provizije po standardnom cenovniku kompanije WesternUnion i ove provizije u potpunosti plaća pošiljalac novčanih sredstava.

Kako se vrši uplata u online kladionicu Western Union-om?

Za transfer novca Western Union-om nije nam potreban nikakav bankovni račun, samo je potrebno da se lično pojavimo na nekom od uplatnih mesta sa iznosom koji želimo da pošaljemo (sva uplatna mesta koja primaju uplate i isplate putem Western Union-a, nalaze se u bankama i poštama i označena su prepoznatljivim crno-žutim Western Union logom). Na šalteru uplatnog mesta dobijamo sve potrebne formulare koje trebamo popuniti. Formular koji se popunjava je plave boje (slika dole), a sve informacije koje trebate da unesete možete pronaći na stranici online kladionice kada izaberete Western Union kao način uplate.

Western Union obrazac

Kada ste izvršili uplatu, agent Western Uniona će Vam izdati priznanicu na kojoj se nalazi MTCN broj, koji omogućava praćenje statusa vašeg novca putem interneta. MCTN je skraćenica za Money Transfer Control Number i predstavlja kod za praćenje transfera. To je Vaša potvrda o uplati.

Kako se vrši isplata iz online kladionice Western Union-om?

Isplatu obično zatražite pod linkovima ISPLATA, WITHDRAWAL, CASHIER, OUTPAYMENT itd. Kao način isplate izaberite Western Union i upišite iznos koji želite isplatiti. Nakon poslatog zahteva za isplatu sa Vama će stupiti u konakt radnici korisničke podrške i dati Vam podatke za isplatu putem Vaše lokalne filijale Western Uniona. Najbližu filijalu Western Uniona za brzu isplatu možete pronaći na adresi: www.payment-solutions.com

Na kraju ostaje samo da odete do najbliže filijale Western Uniona za brzu isplatu i predate kontrolni broj MTCN agentu Western Union-a, ime i prezime pošiljaoca, grad i državu odakle je poslat novac, iznos koji je poslat, vaše ime i prezime, adresu i telefonski broj. Legitimacija pomoću lične karte ili pasoša i nakon potpisivanja priznanice podižete novac.

Negativna strana ovog načina slanja novca je ta da se korisnici moraju lično pojaviti na nekom od uplatnih mesta i da ponesu gotovinu koja se šalje. Takođe je negativna stvar visina troškova, koja varira od iznosa koji se šalje, ali ovaj način slanja predstavlja ubedljivo najskuplju varijantu.

 

POGLEDAJTE OSTALE NAČINE UPLATE I ISPLATE:

DEBITNE KARTICE | KREDITNE KARTICE | SKRILL/MONEYBOOKERS | NETELLER | BANKOVNI TRANSFER | CLICK2PAY | CLICKANDBUY | UKASH | PAYSAFECARD | WEBMONEY | WESTERN UNION