SKRILL/MONEYBOOKERS

Kao način uplate i isplate sredstava u online kladionice

Skrill/Moneybookers

Ukratko o Skrill/Moneybookers-u:

Skrill/Moneybookers, popularno nazvan elektronski novčanik (e-wallet) je online servis za slanje i primanje novca na internetu, za sigurnu kupovinu putem interneta a najpopularniji je u online klađenju gde se najčešće koristi prilikom uplata i isplata u online kladionice. Slanje novca vrši se jednostavnim unošenjem svoje e-mail adrese. Tokom godina Skrill/Moneybookers je postao vodeća kompanija u Evropi i ima preko 22 miliona korisnika. Omogućava korisnicima siguran prenosSkrill/Moneybookers logo novčanih sredstava putem e-mail adrese i nudi pristup putem 60 modela plaćanja u preko 200 zemalja. Preko 35.000 online trgovina koriste usluge Skrill/Moneybookersa uključujući i online sportske kladionice.

Kako se vrši uplata u online kladionicu Skrill/Moneybookers-om?

 Kada imate novac na Skrill/Moneybookersu, potrebno je da na sajtu kladionice odaberete kao način uplate Skrill/Moneybookers. Dalji proces je automatizovan kod većine kladionica, prebaciće vas na sajt Skrill/Moneybookersa gde će te se ulogovati i potvrditi slanje novca na kladioničarski račun. Takođe, prilikom registracije na online kladionicu je obavezno da se registrujete istom e-mail adresom koju koristite i na Skrill/Moneybookersu jer u suprotnom ne možete da prebacite novac. Vrlo brzo nakon uplate, sredstva će vam biti prebačena u online kladionicu i možete ih normalno koristiti.

Kako se vrši isplata iz online kladionice na Skrill/Moneybookers?

Da biste izvršili isplatu sa online kladionice na Skrill/Moneybookers nalog neophodno je da ste bar jednom koristili Skrill/Moneybookers za uplatu u online kladionicu. Isplatu obično zatražite pod linkovima ISPLATA, WITHDRAWAL, CASHIER, OUTPAYMENT itd. Kao način isplate izaberite Skrill/Moneybookers i upišite iznos koji želite prebaciti na vaš nalog Skrill/Moneybookersa često i lozinku na online kladionici. Nakon poslatog zahteva za isplatu potrbno je sačekati od nekoliko sati do maksimalno dva dana zavisno od online kladionice da novac bude na vašem Skrill/Moneybookers nalogu.

Otvaranje računa na Skrill/Moneybookersu je besplatno, kao i primanje novca, dok se za slanje novca drugom korisniku na njegov Skrill/Moneybookers račun uzima provizija od 1%. Online kladionice uglavnom ne uzimaju proviziju na transfere pomoću Skrill/Moneybookers servisa.

U tekstu koji sledi detaljno je obijašnjeno kako se registrovati na Skrill/Moneybookers, kako uplatiti i isplatiti novac sa Skrill/Moneybookersa, procesi verifikacije: platne kartice, bankovnog računa i adrese stanovanja. Nije neophodno da sve ovo verifikujete za uspešno korišćenje servisa ali je korisno jer vam se povećavaju limiti transakcija!

SKRILL/MONEYBOOKERS VODIČ
DETALJNO UPUTSTVO

Kako se registrovati na Skrill/Moneybookers?

Skrill/Moneybookers

www.skrill.com

Sam proces registracije je veoma jednostavan. Dovoljno je da posedujete e-mail adresu i da popunite jedan formular koji dobijate klikom na dugme SIGN UP na naslovnoj strani. Poželjno je da poznajete engleski ili neki drugi od jezika koje Skrill/Moneybookers ima u ponudi, a iskreno se nadamo da će uskoro i naš jezik biti zastupljen na sajtu. Nakon registracije, svoj Skrill/Moneybookers nalog koristite prostim prijavljivanjem na sistem koristeći svoju e-mail adresu i lozinku koju ste sami izabrali. Sistem zaštite vašeg računa i svih transakcija je na vrhunskom nivou.

Registracija na Skrill/Moneybookers

 Na glavnoj stranici Skrill/Moneybookers nalazimo opšte informacije i dva tastera "SIGN UP" i "LOGIN". Login je ulaz za korisnike koji su se već registrovali a Sign Up je registracija za nove korisnike.

Klikom na dugme SIGN UP dobijamo registracioni formular sa poljima u koja treba da unesemo svoje podatke. Ti podaci su sledeći:

 • validna e-mail adresa
 • konfirmacija e-mail adrese
 • lozinka (osetljiva na velika/mala slova, minimum 6 karaktera)
 • konfirmacija lozinke
 • vrsta naloga (lični nalog ili nalog za preduzeće)
 • prebivalište
 • valuta
 • jezik
 • kontrolni broj.

Klikom na dugme NEXT prelazimo u sledeću fazu registracije. Pre nastavka registracije moramo da proverimo naš e-mail i da vidimo da li je stigao konfirmacioni e-mail od Skrill/Moneybookers-a. Ako jeste kliknimo na konfirmacioni link u e-mailu i nastavimo proces registracije. Ako e-mail nije stigao, proverimo SPAM filtere našeg poštanskog sandučeta ili zatražimo ponovno slanje.

Unos ličnih podataka

 • Titula
 • Ime
 • Prezime
 • Ulica I broj
 • Poštanski broj
 • Država
 • Grad
 • Da li ste se selili u poslednjih 2 godine
 • Broj fiksnog telefona
 • Broj mobilnog telefona
 • Datum rođenja (to će vas pitati kad želite povući novac sa vašeg računa ili ga poslati drugom korisniku Skrill/Moneybookersa)

Nakon ispunjavanja polja (polja označena sa crvenom zvezdicom su obavezna) pritisnimo dugme NEXT za nastavak registracionog procesa.

Konfirmacija unetih podataka

U ovoj fazi naše registracije možemo još jednom proveriti unete podatke i ako je došlo do neke greške možemo načiniti i neke izmene. Ako je sve u redu onda označimo da prihvatamo generalne uslove korišćenja i pritisnimo dugme Confirm Registration za potvrđivanje registracije. Sa ova 3 koraka lako i brzo možemo registrovati nalog na Skrill/Moneybookersu. Međutim sama registracija znači da imamo samo otvoren nalog ali još nismo u mogućnosti da šaljemo novac. Za korišćenje svih usluga potrebna su nam još par koraka.

Uplata novca na Skrill/Moneybookers

Da bi ste koristili nalog, potrebno je da na njemu imate nekih sredstava. Sredstva možete prebaciti bilo platnom karticom, bilo direktnim transferom novca preko banke a možete iskoristiti i pomoć prijatelja tj. sredstva na vaš račun može prebaciti vaš prijatelj koji već ima račun na Skrill/Moneybookersu. Najjednostavnija opcija je naravno platna kartica, a u tu svrhu možete koristiti neku od predloženih kartica koje možete pogledati OVDE!

Uplata platnom karticom i proces verifikacije platne kartice

Kod prve uplate imaćete malo više peripetija, jer nije dovoljno da samo prebacite sredstva, već morate i da verifikujete platnu karticu. Ovo ćete uraditi na sledeći način: Kod prve uplate novca na Skrill/Moneybookers nalog, Skrill/Moneybookers će vam skinuti izvestan deo novca sa vaše platne kartice od 1.00 do 2.99 EUR, vaša banka koja vam je izdala platnu karticu će vam poslati sms sa iznosom transakcije novca npr. 1.59 eur (na broj telefona koji ste upisali prilikom izdavanja platne kartice, ukoliko sms ne stigne (vaša banka nema ovu podršku) moraćete da odete do banke i zatražiti izvod transakcija vaše platne kartice, na njemu ćete videti koji je iznos skinut. Ukoliko ste dobili pristup e-banking sistemu za fizička lica, možete videti iznos transakcije bez odlaska u banku), ovo ćete upisati u formularu za verifikaciju Vaše kartice na Skrill/Moneybookers nalogu. Na kraju ovog procesa, kad se verifikacija završi, ostaje vam samo da prebacite novac sa kartice na Skrill/Moneybookers nalog. Ovaj postupak radite samo prvi put zbog verifikacije kartice. Nakon verifikovane Visa kartice novac možete kasnije povlačiti na nju. Povlačenje na Mastercard nije moguće.

Uplata bankovnim transferom i proces verifikacije bankovnog računa

Uplatu bankovnim transferom na Skrill/Moneybookers možete izvršiti samo sa bankovnog računa koji glasi na vaše ime. Ako odaberete uplatu bankovnim transferom prikazaće vam se podaci bankovnog računa na koji ćete uplatiti novac. Važno je na uplatnici upisati Reference broj, jer taj broj daje upute Skrill/Moneybookersu da primljeni novac uplati na vaš račun. Službenicu ili službenika u banci slobodno pitajte gde treba upisati taj broj na uplatnici. Kod nekih banaka uplata se može izvršiti i internet-bankarstvom. Skrill/Moneybookers ima bankovne račune u 28 zemalja tako da podržava uplate u njihovim valutama. Nakon prve uplate automatski se verifikuje bankovni račun, tako da ga možete kasnije koristiti za povlačenje novca.

Unošenje i verifikacija bankovnog računa

(Ovo radite samo ukoliko ste prvu uplatu napravili platnom karticom a želite da novac sa Skrill/Moneybookersa naloga povlačite na vaš devizni račun u banci)

Ukoliko ste uplatu na Skrill/Moneybookers vršili bankovnim transferom, vaš bankovni račun je automatski verifikovan, tako da nije potrebna dodatna verifikacija i na njega možete povlačiti novac.

A ako ste uplatu vršili platnom karticom onda sledite uputstva. U odeljku My Account (moj nalog) nalazi se stavka Bank account i dugme add, tj. bankovni račun. Klikom na ovo dugme možemo vezati račun iz banke za Skrill/Moneybookers nalog. Korisnik treba da ima otvoren devizni račun u nekoj od banaka i da zna svoj SWIFT kod računa. SWIFT ili BIC kod može se saznati u banci u kojoj je otvoren račun. Klikom na dugme unosi se država i SWIFT kod. Zbog održavanja visokog nivoa sigurnosti i izbegavanja raznih prevara prilikom prvog transfera se izvršava dodatna verifikacija identiteta korisnika. Ovo se izvršava na sledeći način: korisnik posle iniciranja prve isplate sa Skrill/Monebookersa na svoj bankovni račun prvo dobija jednu test uplatu manjeg iznosa, potom korisnik odlazi u banku i dobija kod transfera i taj kod vraća Skrill/Monebookersu i time dokazuje da je on stvarni primalac sredstava. Nakon ovog procesa možete povlačiti navac na vaš devizni račun.

Verifikacija adrese stanovanja

Ovo nije neophodno ali je korisno jer povećava vaš limit za slanje i primanje novca. U koraku gde smo izvršili unos ličnih podataka pri registraciji upisali smo i adresu stanovanja. Ta adresa sad treba da se verifikuje tj. da se proveri da li je data adresa validna i stvarna. Korisnik posle prijave na servis Skrill/Moneybookersa može da vidi u listi svojih podataka i stavku Address i dugme Verify. Klikom na dugme Verify aktivira se proces verifikacije i korisnik može da očekuje pismo od kompanije Skrill/Moneybookers koje će u roku od 14 dana stići na njegovu adresu iz sedišta kompanije iz Engleske. (Napomena: u pitanju je pravo pismo, a ne e-mail). U pismu se nalaze 4 broja koja ćete ukucati na njihovom sajtu kako bi ste potvrdili da je to zaista vaša adresa.

Korisno znati:

 • Pri uplati sredstava platnom karticom na vaš Skrill/Moneybookers račun provizija iznosi 1.9% i sredstva su odmah dostupna na računu.
 • Za uplatu preko bankovnog transfera nema provizije, ali su sredstva dostupna na računu tek za 3-5 radnih dana.
 • Za povlačenje novca sa Skrill/Moneybookers na vašu platnu karticu (isključivo Visa) ili devizni račun provizija je fiksna i iznosi 1.80 eura bez obzira na sumu koja se povlači.
 • Kada otvorite nalog na Skrill/Moneybookersu vaš limit za odlazne transakcije će biti 1000 EUR za bilo koji tromesečni period, što znači da ukoliko recimo dostignete taj limit moraćete da čekate da prođe neko vreme da biste mogli da šaljete novac sa svog računa. Nakon verifikacije platne kartice, bankovnog računa i adrese stanovanja vaš limit će biti povećan na 10.000 EUR.

Skrill/Moneybookers

www.skrill.com

 

POGLEDAJTE OSTALE NAČINE UPLATE I ISPLATE:

DEBITNE KARTICE | KREDITNE KARTICE | SKRILL/MONEYBOOKERS | NETELLER | BANKOVNI TRANSFER | CLICK2PAY | CLICKANDBUY | UKASH | PAYSAFECARD | WEBMONEY | WESTERN UNION